Käkiharjut
Alussa oli suo, kuokka ja Jussi...
Ei. Alussa oli pieni mummonmökki, helkatinmoinen pankkilaina ja Käkiharjut muutamine hevosineen.

Vuosien saatossa pihapiiriin on kuitenkin noussut valkotiilinen talli, maneesi, ratsastuskenttä ja lukuisia tarhoja, kesälaitumia unohtamatta.

Talli

Tallirakennus on siis jaettu kahteen osaan asukkaiden sukupuolten mukaan: Oripuoli sekä tammapuoli.
Kummaltakin puolelta löytyy omat pesupaikat, joissa hevoset voi pesaista rankan treenin tai tarhan mutakylvyn jälkeen. Kesähelteillä hevoset voi myös pestä tallipihalla olevalla hoitopuomilla.
Varuste- sekä rehuhuone ovat puolien yhteiset.


kuvia klikkaamalla saat ne isommaksi

Karsinoissa käytetään kuivikkeina puruja, mutta erikoistapauksissa voidaan käyttää myös jotain muutakin kuiviketta. Varastosta löytyy niin turvetta kuin olkeakin.
Seinään ruuvatun ruokakaukalon lisäksi karsinoista löytyy juoma-automaatit, joiden toimivuus testataan päivittäin karsinoiden siivouksen yhteydessä.

Varustehuoneesta löytyy jokaiselle hevoselle oma hyllykkönsä, jonne on kerätty hevosten harjat sekä muut hoitovälineet. Satulat, suitset sekä loimet löytyvät seinustalta nimillä varustettuina, joten tavaroiden ei pitäisi mennä kovin helposti sekaisin.

Varustehuone on myös tallin taukotila. Sieltä löytyy pieni jääkaappi, pöytäryhmä, kahvinkeitin sekä mikro. Käkiharjujen talon ovet ovat myös avoinna lähes aina, joten sielläkin saa käydä kahvilla/suihkussa/vessassa/muuten vain mikäli mieli tekee.
Nurkassa on myöskin heteka, jolla saa uupuneita raajoja lepuuttaa. Sängyntapainen on myös Oskarin ns. varapeti, sillä mies usein joutuu hetekalle nukkumaan Reijan suututtua "turhista" hevosostoksista.
Kävijät voivat käydä tyhjentämässä rakkoaan Hotelli Helpotuksessa, joka on myöskin rakennettu varustehuoneen yhteyteen.

Pihapiiri

Pääsääntöisesti hevoset tarhailevat päivittäin säävarauksella aamuseitsemästä lähtien ja sisälle ne otetaan viimeistään klo 20.
Kesäisin hevoset voivat myös yöpyä tarhoissaan, mikäli sää sen sallii.
Tarhoissa juoma-astioina toimivat vanhat kylpyammeet sekä isot saavit. Vedet astioihin kärrätään mönkijän perään kiinnitetyssä kärryssä.

Tarhojen lisäksi pihapiiristä löytyy konehalli/heinälato, lantala, maneesi sekä ratsastuskenttä.

Ratsastusmahdollisuudet

Ilmastoitu ja valaistu maneesi valmistui keväällä 2015. Siellä voi ratsastella säällä kuin säällä, sillä se antaa hyvän suojan niin talven paukkupakkasilla sekä kesän superhelteillä.
Maneesiin on rakennettu pieni katsomo, josta mahdollinen yleisö voi valmennuksia seurata.

Ratsastuskenttä sijaitsee heti maneesin vieressä ja sitäkin pidetään pimeinä iltoina valaistuna kello 21 saakka. Estekalusteet löytyvät maneesin pienestä varastosta. Kentälle voi kulkea myös maneesin kautta.

Maastoreitit kulkevat pitkin tilan maita.
Vajaan viidensadan metrin päässä on pieni lampi, jossa voi käyttää hevosia uimassa. Tai pulahtaa jorpakkoon itse, mikäli haluaa.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus VRL-11936;  Ulkoasun taustakuva Pixabaystä

virtuaalitalli - virtuaalihevonen