Wakanda

Perustiedot

Nimi Wakanda "Whinny" Omistaja Liinu Karhula (VRL-11936)
Rotu Hollantilainen puoliverinen Kasvattaja South Oak Ranch evm
Sukupuoli Tamma Rekisterinumero ei rekisterissä
Säkäkorkeus & väri 162cm, ruunikonkimo Kotitalli Seppele
Syntymäaika 13.02.2020, 8v Koulutustaso VaA, 120cm

When Dreams Come True

Kuvagalleria

© VRL-11936, pikkueste kuva AnneL

Luonnekuvaus

Myynti-ilmoituksessa luki: Whinny on huntertyyppinen 162cm korkea tamma estelinjoista joka on kasvattajallaan hypännyt tähän asti 120cm ratoja kotikentällä, mutta ostaessani tamman näin siinä potentiaalia kouluhevoseksi ja siitostammaksi. Whinny on luonteeltaan meinaan aivan huippu, sellainen joka pärjäisi hyvin kisahevosena kuin myös siitostammana tai harrasteratsuna. Whinnyä ei ole vielä paljon treenattu kouluratsastuksessa koska tamma on asunut Zonjietissa vasta vähän aikaa, mutta sillä tulee olemaan potentiaalia Vaativa A tasolle.

Whinny myydään joko este- ja/tai koulukotiin, potentiaalia sillä löytyy varmasti molempiin lajeihin mutta tamma soveltuu mainiosti myös harrastekäyttöön.

Liinu oli kyllä pohtinut, olisiko Whinnyksi kutstuttu tammalle hänelle liian tasokas, sillä hän ei itse kaivannut kilpakentille, mutta reipastunut sitten ja ottanut yhteyttä hevosen sen hetkiseen omistajaan.
Ja näin hänen pitkäaikainen unelmansa oli toteutunut: hän omisti hevosen. Ja millaisen hevosen?!

Whinny ei ole sellainen hevonen jota uskoisi ensinäkemältä kouluratsuksi. Huntertyyppinen tamma on luonteeltaan kiltti, rauhallinen ja järkevä jolla on sukuunsa nähden lennokkaat liikkeet ja mitä parasta, luonne joka istuu kisaratsulle kuin nenä päähän. Whinny ei olisi muuttanut Zonjietiin jos tammasta ei oltaisiin uskottu tulevan kouluratsua, mutta ostohetkellä tammassa näkyi potentiaalia. Huipputason kouluratsua Whinnystä ei saa, mutta se on vahva suorittaja omalla tasollaan jolla on paljon hyviä ominaisuuksia, sellaisia joiden toivotaan periytyvän tuleville sukupolville.

Hoitotilanteissa tamman voi huoletta jättää irti jos Whinnyn hoitaa karsinassa, tamma on niin luotettava että se ei harrasta epätoivottuja asioita vaan seisoo kiltisti paikallaan vaaditun ajan tehden kaiken mitä tammalta pyydetään. Whinny luottaa ihmisiin ehdoitta joten tamma ei ikinä epäile toisten toimia ellei Whinny usko joutuvansa hukan suuhun. Whinny on perusolemukseltaan rauhallinen joka ottaa hatkat vain täyskatastrofin osuessa tielle. Tamman parhaita puolia on se että hevoseen voi luottaa kuin kallioon ja Whinnyä voi käsitellä kuka vain vaikka ei olisi ikinä ennen hevosta nähnytkään. Ehdoton luottohevonen.

Whinny on ratsastaessa mutkaton, tamma toimii ratsastajalla kuin ratsastajalla tyylistä piittaamatta eikä Whinny välitä kuka selässä on. Tamma ei ole kovin herkkä suustaan tai kyljistään, mutta Whinny toimii myös herkillä avuilla. Aina yhtä järkähtämätön Whinny on tuttu ja turvallinen valinta kun etsitään varmaa hevosta, mutta osaavan kuskin kyydissä tammasta voi saada irti paljon enemmän kuin harrasteratsuna. Whinnyllä on hunteriksi yllättävän lennokkaat ja näyttävät liikkeet, joka oppii helposti ja pyrkii miellyttämään ratsastajaansa. Whinny suorittaa tasaisesti omalla tasollaan, mutta tamma pistää saman verran likoon mitä ratsastajakin eli mitä enemmän ratsastaja hikoilee selässä, sitä enemmän Whinnystä saa irti.

Kuten mainittu, Whinnyyn voi luottaa kuin kallioon ja joka on kuin kotonaan kilpailupaikoilla. Tammaa ei stressaa kilpailuiden meteli tai hajut, kunhan vain heinäpalvelut pelaa joka pitää tamman tyytyväisenä. Suorituksen onnistuminen on täysin ratsastajasta kiinni, jos ratsastaja mokaa, niin hevonenkin.

Luonne pääosin HM:n käsialaa

Sukutaulu

isä. Conquestador
kwpn, rnkm, 166cm
evm
ii. Verrazano
kwpn, rn, 168cm
iii. Bois de Citron
iie. Acacia
ie. Floris
kwpn, rtkm, 164cm
iei. Dusky Royale
iee. Vieux
emä. Dream Rose
kwpn, rn, 162cm
evm
ei. Adelfos
kwpn, rn, 167cm
eii. Nero
eie. Stravita
ee. Whipperway
kwpn, m, 163cm
eei. Garah
eee. Karenda
Lue sukuselvitys

Jälkeläiset

Varsa Syntymäaika Vanhempi Omistaja
t/o. Hevosen nimi 00.00.0000 Hevosen nimi Omistajan nimi
t/o. Hevosen nimi 00.00.0000 Hevosen nimi Omistajan nimi
t/o. Hevosen nimi 00.00.0000 Hevosen nimi Omistajan nimi

Kilpailukalenteri

Näyttelyt

Kouluratsastus

22.08.2020, Käkiharjut, Helppo A, 03/24 (72,143 %)
29.08.2020, Seppele, Helppo A, 10/30
12.12.2020, Seppele, Helppo A, 09/30 (70%)

Esteratsastus

23.08.2020, Käkiharjut, 100cm, 03/21 (0/0vp)
29.08.2020, Seppele, 110cm, 17/30
12.12.2020, Seppele, 110cm, 29/30 (4vp)
26.02.2021, Auburn Estate, 110cm 01/22

Kenttäratsastus

Hoito-ohjeet

Loimitus
- Liikutuksen jälkeen fleeceloimi mikäli hikinen
- Sadeloimi tuulisella ja/tai sateella
- Toppaloimi yli -10 asteen pakkasilla

Ratsastus
- Martingaalit esteille
- Suojat jokaiseen jalkaan esteille ja maastoon
- Koulutreeneissä takajalkoihin suojat
- Musta satulahuopa kisoihin

Jalkojen kylmäys rankempien treenien jälkeen.

Varusteista iso kiitos Equestrian Pro, Sokka Luxuries & Kirke

Omistaja

Liinu Karhula

Liinu ei ole niitä ihmisiä, jotka tekevät itsestään tilanteessa kuin tilanteessa itsestään numeron. Hän on tavallinen tyttö, tavallisesta perheestä.
Alkoholia kuluu ehkä lasillisen verran kerran kaks vuodessa, tupakka ei todellakaan huulessa roiku, meikkiä saattaa olla ehkä ripsarin verran ja pukeutuminen on tyyliä huppari & farkut.

Liinu on hiljainen, ujo ja omaa rauhaa rakastava nuori nainen. Ja siitä huolimatta ihastuu todella helposti. Ei tarvita vastakkaiselta sukupuolelta kuin hymy ja naisen sydän lepattaa rinnassa.
Muttei hän todellakaan uskalla minkäänlaisia alotteita tehdä ihastuksiensa suuntaan. Päinvastoin...
Ystävänä ehdottoman luotettava.

Harrastuksia hänellä on ollut pikkulapsesta lähtien lukuisia: piirtäminen, kirjoittaminen, baletti, voimistelu, erilaisten soittimien soittaminen, kuoro, näytteleminen ja hevoset. Luonteensa vuoksi voimistelu, baletti, kuoro ja näytteleminen on jäänyt unholaan, mutta etenkin hevosharrastus on ja pysyy.
Kymmenvuotiaasta asti hän on laittanut rahaa säästöön toteuttaakseen yhden suurimmasta unelmastaan: Oma hevonen.
Ja se toteutui vuonna 2020 Wakandan myynti-ilmoitukseen törmättyään.

Liinu ei ole mikään kilparatsastaja - ainakaan henkeen ja vereen asti. Toki hänet ja Whinnyn voi nähdä joskus tulevaisuudessa satunnaisissa ratsastuskilpailuissa, mutta mainetta ja mammonaa hän ei niistä kisoista lähde hakemaan.