Vaahterapolku

Hevosten vuokraus ja hoitaminen

Jokaiselle tallin omalle hevoselle/ponille etsitään ahkeraa vuokraajaa, joka saa "leikkiä" hevosenomistajaa Milan valvovan silmän alla.
Vuokraajan tehtäviin kuuluu hevosen päivittäinen hoito sekä liikuttaminen. Vuokrahevosella saa myös kisata sekä valmentautua, mikäli kiinnostusta riittää.

Haluatko vuokraajaksi?
Vapaat vuokrahevoset löydät foorumilta. Käy kirjoittamassa hakemusta sen hevosen/ponin vuokrahakuun, jonka vuokraajaksi haluaisit ja jää odottamaan Milan vastausta.
Jos hevosella on jo vuokraaja, on kyseisen yksilön haku lukittu. Kerro hakemuksessasi miksi haluat juuri tämän kopukan vuokraajaksi ja minkälaista yhteistä tulevaisuutta teille olet suunnitellut (vai menettekö vain päivä kerrallaan).
Mila hyväksyy tai on hyväksymättä hakemukset oman mielensä mukaan.

Jos (tai no, kun) sinut hyväksytään vuokraajaksi, tulee sinun kirjoittaa kuukauden sisällä ensimmäinen tarinasi uuden vuokrakopukkasi kanssa. Mikäli tarinaa ei tipu, vuokraussopimus päättyy siihen.

Kun Mila on vuokrahakemuksesi hyväksynyt, ensimmäiseksi sinun tulee rekisteröityä foorumille tulevalla vuokraajahahmollasi (Huom! Rekisteröitymiseen vaaditaan ikää 13 vuotta!)
Rekisteröitymiseen jälkeen tee itsestäsi hahmoesittely. Kerro miltä näytät, millainen olet luonteeltasi jne. Tyyli on vapaa. Hahmon ei tarvitse olla täydellinen kopio sinusta itsesästi (ellet niin halua). Ikää tulee olla kuitenkin välillä 10v - 99v.
Tämän jälkeen olet valmis aloittamaan touhut uuden vuokrakopukkasi kanssa!

Vuokrakuittaukset kirjoitetaan jokaisen hevosen omaan päiväkirjaan, jotka löytyvät foorumilta. Kuittaus voi olla mitä vain... Tarina, runo, piirrustus, sarjakuva... Ihan mitä vain! Mielikuvitusta saa (ja pitää) käyttää tarinoissa, kunhan meno pysyy sen verran realistisena ettei hevoset opi lentämään yks kaks.
"Plussaa" saa myös, kun käyttää muita tallilla kävijöitä mukana tarinoissaan. Voit myös itse keksiä tarinoihisi ns. sivuhenkilöitä täydentämään kertomusta.
Vuokrakuittauksista kerätään pisteitä ja jokaisesta kahdestakymmenestä pisteestä Mila piirtää parivaljakolle kuvan kiitokseksi ahkerasta hoitamisesta (kuva perustuu yleensä edelliseen hoitotarinaan).

Sinun ei tarvitse käydä viikottain osallistumassa tallin tapahtumiin tai rustailemassa tarinan tynkää. Mila aina parin kolmen kuukauden välein huutelee tallilaisten perään ja kyselee, oletteko "hengissä" vai kadonneet kuin pierut Saharaan. Jos kyseiseen huuteluun ei vastata, tulee kengän kuva takamukselle. Takaisin saa tietenkin palata, jos mieli tekee!

Vuokrahevosen osto?

Puolen vuoden jälkeen (aika lähtee liikkeelle ensimmäisestä vuokratarinasta) vuokraajalla on mahdollisuus ostaa vuokraamansa hevonen. Jos yksityistallilla on tilaa, hevonen voi jäädä Vaahterapolkuun yksäriksi mikäli vuokraaja näin haluaa, mutta tietenkin oman hevosensa saa viedä vaikka Kiinaan asumaan jos siltä tuntuu.
Vuokrahevoselta saa mukaansa kuvat ja tekstit.

Hoitohevoset

Tallissa on muutama Milan oma hevonen, jolle nainen etsii hoitajaa. Mahdollisesti myös yksityisille hevosille etsitään hoitajaa, mutta siitä ja "pelisäännöistä" päättää hevosen omistaja. Hoitaminen tapahtuu samalla tavoin kuin vuokraaminenkin, mutta mahdollisuutta hevosen ostoon ei ole.
Hoitaja kerää hoitsunsa kanssa pisteitä ja jokaisesta 20 pisteestä Mila piirtää kiitokseksi jonkun kuvan.

Karsinapaikkojen vuokraus

Karsinapaikkojen vuokraushaku löytyy foorumilta.
Jos siellä on haku auki, ja haluat tuoda hevosesi meille, pistä rohkeasti hakemusta tulemaan. Jos hakua ei ole auki ja huomaat, että tallissa on silti tilaa, kannattaa aina kysyä josko millään sinun kopukkasi sinne voisi muuttaa...
Huomaathan, että hevosen tulee olla piirretty ja sinun täytyy tehdä sille itse sivut.
Kun hevosesi majoittuu meille, teethän itsestäsi hahmoesittelyn foorumille ennen kuin rupeat kirjoittamaan? Näin muutkin tietävät millainen tapaus sieltä uskalsi sekalaiseen seurakuntaamme liittyä...

Yksityisten omistajien tulee ottaa huomioon, että ratsastustuntien aikaan maneesi tai kenttä on vain ja ainoastaan Helenan tuntilaisia varten, joten sinne sekaan ei voi mennä ratsastamaan. Tuntihevosille annetaan aina ns. oma rauha työskentelyyn. Tuntilistat näkee taukohuoneen ilmoitustaululta.

Vuokraustavat

Täysihoito Tallityöntekijät hoitavat hevosen ruokinnan aamuin illoin, huolehtivat tarhauksesta sekä karsinan siivouksesta.
Liikutuksesta vastaa hevosen omistaja.
Puolihoito Tallityöntekijät hoitavat hevosen ruokinnan aamulla ja tarvittaessa myös illalla, sekä vievät hevosen aamulla ulos.
Karsinan siivous ja hevosen liikutus on hevosen omistajan tehtäviä.
Pelkkä karsina Hevosen omistaja hoitaa hevosensa ruokinnan aamuin illoin, tarhauksen, liikutuksen sekä karsinan siivouksen.
Työntekijät auttavat tarvittaessa

Satunnaista kasvatustoimintaa

Vaikkei Vaahterapolulla ole mitään tiettyä kasvatusrotua eikä kasvatusliitettä, saatamme aina silloin tällöin teettää tammoillamme varsoja.
Yleensä varsat lähtevät maailmalle, mutta toki jotkut saattavat jäädä meille asustelemaan.

Vaahterapolussa syntyneet
28.09.2018 suomenhevonen - tamma - Vaahterapolun Trinsessa
08.04.2018 suomalainen puoliverinen - ori - Maplepath's Slim Shady
04.06.2017 risteytysponi - tamma - Maplepath's Eirian
28.02.2017 suomalainen puoliverinen - tamma - Maplepath's Triangle
03.05.2016 tilastoponi - tamma - Vaahterapolun Bellanya
11.10.2014 suomenhevonen - tamma - Vaahterapolun Surupuhe
18.06.2014 Welsh mountain sec. A - tamma - Rhosyn Glendora (KV-II)
05.04.2014 australianhevonen - ori - Maplepath's Winzone (KTK-II)
13.03.2014 shetlanninponi - tamma - Melkoinen Pähkinä
11.01.2014 suomalainen puoliverinen - tamma - Maplepath's Katharine (YLA2. ERJ-II)
11.11.2013 suomenhevonen - tamma - Vaahterapolun Iloliemi (YLA2, ERJ-III)
11.11.2013 suomenhevonen - ruuna - Vaahterapolun Tuju-Soppa
04.03.2013 suomenhevonen - ori - Hukkapätkä (KRJ-III, YLA2)
02.11.2012 irlannincob - ori - Snowface Nathan