Vaahterapolku

Hoitajatoiminta

Hoitajatoiminta on ollut Vaahterapolun yksi toiminnoista aina alkumetreistä lähtien. Suosio on ollut aika vaihtelevaa, mutta tasaisesti meillä on käynyt pyörimässä hoitajia. Ilman näitä ahkeria heppatyttöjä ja -poikia ei tallihommat sujuisi niin hyvin kuin nyt.
Jokaiselle tuntihevoselle sekä muutamalle yksityiselle etsitään aktiivista ja tunnollista hoitajaa, joka voi osallistua hevosen hoitoon sekä tallin toimintaan.

Haluatko hoitajaksi?
Vapaat hoitohevoset löydät foorumilta. Käy kirjoittamassa hoitajahakemusta sen hevosen/ponin hoitajahakuun, jonka hoitajaksi haluaisit ja jää odottamaan Milan vastausta.

Kun Mila on hoitajahakemuksesi hyväksynyt, ensimmäiseksi sinun tulee rekisteröityä foorumille tulevalla hoitajahahmollasi (huom! Rekisteröitymiseen vaaditaan ikää 13 vuotta!).
Rekisteröitymisen jälkeen tee itsestäsi hahmoesittely. Kerro miltä näytät, millainen olet luonteeltasi jne. Tyyli on vapaa. Hahmon ei tarvitse olla täydellinen kopio sinusta itsesästi (ellet niin halua). Ikää tulee olla kuitenkin välillä 10v - 99v.
Eteneminen hoitajapuuhissa tapahtuu tasojen avulla. Pääset tasolta toiselle aktiivisuusmerkintöjen avulla, eli kirjoittamalla hoitotarinoita tai osallistumalla tallin tunneille/valmennuksiin/muihin tapahtumiin.

Hoitotarinat kirjoitetaan jokaisen hevosen omaan päiväkirjaan, jotka löytyy foorumilta. Hoitotarinan ei tarvitse olla sananmukaisesti tarina, vaan se voi olla myös runo, piirrustus, sarjakuva... Ihan mitä vain! Mielikuvitusta saa (ja pitää) käyttää tarinoissa, kunhan meno pysyy sen verran realistinena ettei hevoset opi lentämään yks kaks.
"Plussaa" saa myös, kun käyttää muita hoitajia, tallin työntekijöitä sekä yksityisten omistajia tarinoissaan. Voit myös itse keksiä tarinoihisi ns. sivuhenkilöitä täydentämään kertomusta.
Hoitotarinoista kerätään pisteitä ja jokaisesta kahdestakymmenestä pisteestä Mila piirtää parivaljakolle kuvan kiitokseksi ahkerasta hoitamisesta (kuva perustuu yleensä edelliseen hoitotarinaan).

Sinun ei tarvitse käydä viikottain osallistumassa mihinkään tai kirjoittamassa hoitotarinaa. Mila aina parin kolmen kuukauden välein huutelee tallilaisten perään ja kyselee, oletteko "hengissä" vai kadonneet kuin pierut Saharaan. Jos kyseiseen huuteluun ei vastata, tulee niin sanotusti kengän kuva takamukselle. Takaisin saa palata jos mieli tekee!

Hoitajahakemuksen kirjoittaminen: Vapaat hoitohevoset löytyvät tosiaan foorumilta Hoitajahaut-osiosta. Jos hevosella on jo hoitaja, on kyseisen yksilön haku lukittu. Kerro hakemuksessasi miksi haluat juuri tämän kopukan hoitajaksi ja minkälaista yhteistä tulevaisuutta teille olet suunnitellut (vai menettekö vain päivä kerrallaan).
Mila hyväksyy tai on hyväksymättä hakemukset oman mielensä mukaan.

Hoitajien oma "huone"

Tasot


Karsinapaikkojen vuokraus

Karsinapaikkojen vuokraushaku löytyy foorumilta.
Jos siellä on haku auki, ja haluat tuoda hevosesi meille, pistä rohkeasti hakemusta tulemaan.
Huomaathan, että hevosen tulee olla piirretty ja sinun täytyy tehdä sille itse sivut.
Kun hevosesi majoittuu meille, teethän itsestäsi hahmoesittelyn foorumille ennen kuin rupeat kirjoittamaan? Näin muutkin tietävät millainen tapaus sieltä uskalsi sekalaiseen seurakuntaamme liittyä...

Yksityisten omistajien tulee ottaa huomioon, että ratsastustuntien aikaan maneesi tai kenttä on vain ja ainoastaan Helenan tuntilaisia varten, joten sinne sekaan ei voi mennä ratsastamaan. Tuntihevosille annetaan aina ns. oma rauha työskentelyyn. Tuntilistat näkee taukohuoneen ilmoitustaululta.

Vuokraustavat

Täysihoito Tallityöntekijät hoitavat hevosen ruokinnan aamuin illoin, huolehtivat tarhauksesta sekä karsinan siivouksesta.
Liikutuksesta vastaa hevosen omistaja.
Puolihoito Tallityöntekijät hoitavat hevosen ruokinnan aamulla ja tarvittaessa myös illalla, sekä vievät hevosen aamulla ulos.
Karsinan siivous ja hevosen liikutus on hevosen omistajan tehtäviä.
Pelkkä karsina Hevosen omistaja hoitaa hevosensa ruokinnan aamuin illoin, tarhauksen, liikutuksen sekä karsinan siivouksen.
Työntekijät auttavat tarvittaessa


Ratsastustunnit

Vaahterapolussa järjestetään ratsastustunteja päivittäin "leikisti".
Ratsastustunnit vilahtelevat yleensä vain tarinoissa mukana, mutta hoitajille ja muille kävijöille pyrimme järjestämään vähintään 2 tuntia kuukaudessa.

Tunnit järjestetään maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin.
Lauantaisin pidetään valmennukset sekä yksityistunnit ja keskiviikkoisin sekä sunnuntaisin on hevosten vapaamuotoinen liikutuspäivä.

Valmennukset ja tunnit löytyvät foorumilta.
Voit myös varata oman yksityistunnin tai valmennuksen. Ota yhteyttä Milaan sähköpostin kautta tai foorumilla yksityisviestinä, jotta voidaan sopia valmennusajankohta yhdessä.

Tallin ratsastajien opettamisesta huolehtivat Helena sekä Minka.


Satunnaista kasvatustoimintaa


Vaikkei Vaahterapolulla ole mitään tiettyä kasvatusrotua eikä kasvatusliitettä, saatamme aina silloin tällöin teettää tammoillamme varsoja.
Yleensä varsat lähtevät maailmalle, mutta toki jotkut saattavat jäädä meille asustelemaan.

Vaahterapolussa syntyneet
04.06.2017 risteytysponi - tamma - Maplepath's Eirian
28.02.2017 suomalainen puoliverinen - tamma - Maplepath's Triangle
03.05.2016 tilastoponi - tamma - Vaahterapolun Bellanya
11.10.2014 suomenhevonen - tamma - Vaahterapolun Surupuhe
18.06.2014 Welsh mountain sec. A - tamma - Rhosyn Glendora (KV-II)
05.04.2014 australianhevonen - ori - Maplepath's Winzone (KTK-II)
13.03.2014 shetlanninponi - tamma - Melkoinen Pähkinä
11.01.2014 suomalainen puoliverinen - tamma - Maplepath's Katharine (YLA2. ERJ-II)
11.11.2013 suomenhevonen - tamma - Vaahterapolun Iloliemi (YLA2, ERJ-III)
11.11.2013 suomenhevonen - ruuna - Vaahterapolun Tuju-Soppa
04.03.2013 suomenhevonen - ori - Hukkapätkä (KRJ-III, YLA2)
02.11.2012 irlannincob - ori - Snowface Nathan